Rädda skolan!

skolaforalla

Skolan är i farozonen; pedagogernas arbetsbelastning ökar, klasserna blir större, resurserna färre. Någonstans går gränsen. I Stockholms kommun privatiseras verksamhet efter verksamhet. Resurser tas från de mest utsatta och hamnar i fickorna på redan välbeställda.

Det senaste exemplet är att Stockholms stad ställer in utbetalningen av redan utlovade pengar till små skolor nischade mot barn med speciella behov; skolor som kräver mycket resurser och har hög personaltäthet, skolor som räddar elevernas liv. Resursomfördelning, säger de. Många av dessa elever har, utan möjligheten att få gå på dessa skolor under kortare eller längre perioder, att se fram emot ett liv där de ideligen förstör sina relationer och hamnar i sociala problem och i ett destruktivt leverne. De har en framtid av misär och kriminalitet framför sig. Att investera pengar nu, för att slippa betala det tiodubbla i framtida kostnader vad det gäller behandling, fångvård, rättegångskostnader, ett hårdare samhälle, etc, är inget som dagens politiker verkar bry sig om. Det går nämligen inte att mäta dessa resultat, i varje fall inte innan nästa val.

Besök skolaföralla.se, skriv under uppropet, skriv ut namnlistor och samla underskrifter, skriv till Lotta Edholm (m), läs mer och sätt dig in i situationen. Bryr du dig om barn? Alla barn och inte bara rika och socialt fungerande barn? Gör något. Du kan. Du behövs.

Tack för mig.

/ Marcus Vildir

Annonser
Det här inlägget postades i Diverse, Filosofiskt, Inspiration, Länkar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s