Blandade lekar

31 frågor
Antal: 4-15 åt gången (fler kan bli stökigt)
Tidsåtgång: 10-30 min
Material: tärning (ha en i reserv), låda att slå tärningen i, 31 numrerade frågor, gärna inplastade.
Så går det till: Håll gärna till i en skog, men var som helst där man kan springa går bra. Sätt upp frågorna lite utspritt. Frågorna kan gärna ha med något aktuellt tema som man arbetat med och man kan blanda i lite roligare uppdrag. Försök hitta praktiska saker de kan göra eller saker de kan leta upp. Lagen slår tärningen. Får de en fyra ska de leta upp fråga fyra. När de sedan svarat rätt/utfört uppgiften får de slå igen. Slår de då tex en sexa ska de leta upp fråga tio (fyra + sex) och så vidare, tills de når 31, slutfrågan. Första laget att klara att svara rätt på den sista frågan vinner.

Jätte, häxa, dvärg

Antal: 6+ pers
Tidsåtgång: 5-20 min
Material: –
Så går det till: Som sten-sax-påse, fast två lag kör mot varandra. Jätte fångar dvärg, dvärg viker undan för häxan, häxan förtrollar jätten. Lagen kommer överens tillsammans vilken gest de ska göra mot det andra laget. På tre visar de upp sitt tecken (se bild). Vinnaren får en motståndare från det andra laget. När ett lag är tomt är matchen slut. Alternativt har de som har flest i laget vunnit.

Konstråle

Antal: 10+ pers
Tidsåtgång: 5-20 min
Material: 1 större kon, 14+ mindre koner typ kinahattar (”fotbollskoner”), en liten boll, typ innebandyboll per lag, kort med 20 kort med namn på kändisar.
Så går det till: Deltagarna delas in i lag om 4-15 pers. En större kon i mitten och en stråle med ca tio koner per lag ut från storkonen (se bild) och en boll placeras i konen längst ut på strålen. Lagen ställer upp sig på led bakom sin stråle och den som står först tar ett kort ur lådan

—EJ FÄRDIGT!—

Förslag på kändisar: Zlatan Ibrahimovic, Kalle Anka, Harry Potter, Jultomten, Lucia, Kungen, Carolina Klüft, Anja Pärson, Pikachu, Gollum (i Sagan om ringen), Amy Diamond, Anna Bergendal,

Hamburgaren
Antal: 10-30 pers
Tidsåtgång: 5-20 min
Material: –
Så går det till:
Alla väljer ut tre stycken ”hamburgare”. Alla är också bröd och ska nu försöka klämma sina hamburgare mellan sig och något annat bröd, i tur och ordning. Först klar vinner.

Taxi
Antal: 6+ pers
Tidsåtgång: 5-20 min
Material: –
Så går det till:
Två lag. Två rader, en rad är taxibilar, en rad är chaufförer. Gissa vem som är chaufför.

Hitta trädet
En leder en annan genom att hålla om axlarna. Den som blir ledd ska blunda. Denne leds till ett träd och får känna på detta träd. Sedan leds personen tillbaka och snurras runt. Nu ska denne försöka hitta tillbaka till samma träd, seende, genom att känna igen det med händerna.  Kan kompletteras med ögonbindel. Tänk på: att leda lugnt, varna för rötter och dylikt. Kan vara bra att träna innan, med öppna ögon.

Led med ljud
Två och två. En har ögonbindel och leds genom att den andre låter på ett sätt som de kommit överens om. När den ledde kommit tillräckligt nära flyttar ledaren och låter någon annan stans ifrån.

Annonser
Det här inlägget postades i Lek & skoj & bus. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s